В София шофьор помете пешеходка на тротоар. Пострадалата е със счупен крак и без опасност за живота. Такива са последствията от несъобразената скорост в града. Катастрофата остави себе си един човек в болница и четири смачкани автомобила.

Според очевидци шофьорът е карал бързо по улицата. След това е бил засечен от таксиметров автомобил, който е искал да направи ляв завой на пресечка. Таксито продължило направо, след като шофоьрът видял, че ще бъде ударен отзад.

Водачът на автомобила, който се е забил в паркираните коли, за да избегне удара, директно се е качил на тротоара, ударил жената пешеходец и приключул движенито си в паркираните автомобили.

Пострадалата жена е с тежко счупаване на глезена и ще бъде оперирана. Шофьорът, който я е блъснал обеща да поеме разноските по лечението.

Шофьорът на катастрофиралия автомобил увери, че ще се погрижи за лечението и възстановяването на пострадалата жена. „Аз от закон никога не бягам и няма да бягам,” допълни той, но отказа да говори за причините за катастрофата. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна.