Порои се изляха днес над Централна България. Водната стихия потопи улици, дворове и ниските части от сгради. Особено тежко беше положението в Карловско, където беше обявено частично бедствено положение.

В едно от най-засегнатите села – Столетово, коритото на реката започва да се пълни, водата излиза и започва да залива къщите и дворовете на хората. Унищожена е и продукция.

Такава беше ситуацията и в съседното село Богдан. Там сутринта хората напускаха домовете си, защото покрай реката, където живеят, къщите се пълнят с повече от метър вода.

Сутринта няколко реки излизат от коритата си.

„Десетки къщи по брега поемат приливната вълна и за минути се пълнят с над метър вода”, заяви Антон Минев, временно изпълняващ длъжността кмет на Карлово.

Няколко пожарни екипа изпомпваха водата през целия ден. Хората са в шок заради унищожената си покъщнина. Наводнени къщи има още в няколко села. В съседното село Столетово консервен цех е под вода.

Пороят предизвика кални потоци и в района на подбалканската железопътна линия.

Дъждовете нанесоха щети и в други части на страната. В Търговище например падналото количество дъжд за час и половина е 60 литра на квадратен метър. Съобщава се за наводнени улици, както и изби на сгради. Същото е положението и в Габрово. Според синоптиците тази нощ се очертава да бъде тежка. В Подбалкана се очакват нови обилни валежи.