Голям къс скала падна върху микробус на главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле и рани трима души. Инцидентът стана в ранния следобед днес, научи bTV.

Пътният инцидент е станал преди около час в района на свлачището при Кресненското дефиле, непосредствено преди малкия тунел на пътя за Гърция. Част от скалата пада върху преминаващ автомобил по време на дейностите по обрушването на ската.

Камъкът удря по брадата един от пътуващите мъже, а от стъклата са контузени още две жени. Мъжът е настанен в отделението по хирургия в МБАЛ Благоевград двете жени са превързани и се върнати на местопроизшествието.

Полицейски служители са на място за да се установят точните причини довели до пътния инцидент.

Движението в района на катастрофата не е спряно. Автомобилите преминават по обиколен път около самото свлачище.

Според техническия ръководител на обекта Васил Христов, тъй като багерът се е качил на най-високата част на свлачището, за да сваля инертен материал, временно е въведен режим на спиране на движението, тъй като от ската падат скални късове. Според Христов от двете страни на свлачището са поставени сигналисти, а скоростта е ограничена от 5 март на 40 км.

Според Христов водачът на микробуса не е спрял на подадения сигнал и по думите му едва не го е прегазил. Точно при знака, където движението се отбива по обходен път, при преминаването на буса отгоре пада скален къс с размер 60/40 см и тежащ около 50 кг.