Няма и следа от шофьора на катастрофиралия на магистрала Тракия автобус. 20 от пътниците бяха ранени. На 49-годишния мъж е повдигнато обвинение, за което може да получи до 6 години затвор.

Професионалист – стриктен и внимателен, така описват шофьора бивши негови колеги. Бивш международен шофьор, лятото Валентин Иванов работил в несебьрска транспортна фирма, но след края на сезона бил освободен. Търсел постоянен ангажимент, за това започнал в "Юнион Ивкони".

"Ако можем с нещо да му помогнем, ще му помогнем, той е от хората, които заслужават. Наистина много добро момче!", твърди собственикът Стоил Панев.

Заспиване заради преумора е най-вероятната причина за инцидента. Няма как във фирмата да не са знаели, че е карал извънредно, защото курсът е бил редовен, коментират бившите колеги на Валентин.

Връзка с него нямат и близките му.

Разследването е затруднено заради стара карта в тахографа на рейса. „Картата е на 4 дни и върху нея писецът на това устройство е записвало едно върху друго, т.е. записът е абсолютно нечетлив. Освен това тази карта е на друго лице", каза районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова.

В писмо до медиите превозвачът обяснява, че отговорността за правилното попълване на тахографските листи е на шофьорите. Колеги на Валентин обаче смятат, че трагедията е можела да бъде по-голяма.

Нарушенията, установени в Юнион Ивкони не са основание за отнемане на лиценза й, коментира транспортният министър.