Районната прокуратура в Етрополе започва разследване за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото след инцидента с участието на футболната звезда Христо Стоичков на сватбата на дъщеря му, която екип на в. „България днес“ опита да заснеме.

На полицията е възложено да разпита свидетели на спречкването.

Инцидентът стана в събота следобед на паркинга пред манастира „Св. Троица“ в Етрополе.

Припомнете си случая във видеото:

Шофьорът на екипа – Петър Димитров, се оплака, че е бил ударен. Той вече е разпитан. В показанията си е казал, че докато бил в колата с фоторепортера Борислав Тошев, към тях се приближил Стоичков с настояване да му предадат направените записи на телефоните си. След това футболната легенда му нанесъл няколко удара по лицето.

Друг мъж се опитал да отвори задната врата на автомобила, където седял фоторепортерът. За да избяга, шофьорът потеглил назад, вследствие на което ударил друг спрял автомобил. 

Димитров е добре, но ще търси правата си в съда.

По разследването като свидетел е разпитан и Тошев, който първоначално не предал на разследващия орган направения запис под предлог, че не е сигурен дали е съхранен.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване вида и характера на телесните увреждания на Петър Димитров, както и механизма на причиняването им.

По-рано днес, в предаването „Тази сутрин“ на bTV, представителят на „България днес“ Теодор Насков заяви, че журналисти от изданието не са провокирали Стоичков.

Снимки не са направени.

Колата спряла на паркинг на около километър от хотела, в който се е състояло тържеството.

„Те са пристигали с колата, колегата фотограф се е готвел да снима. Може би тогава Стоичков го е видял, че вади апарата и директно се е приближил към него. Преди това няма думи или действия, които може да провокират. Той просто е избрал този екип, а е имало и други екипи, фотографи. За това събитие в крайна сметка се знае от месеци, не е някаква тайна“, каза Насков.

Вижте повече във видеото:

Самият Христо Стоичков все още не се е възползвал от възможността да изложи своята гледна точка по конфликта.

Провокирали ли са журналистите Христо Стоичков при инцидента на сватбата на дъщеря му?

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!