Никаква провокация не е имало при инцидента с Христо Стоичков на сватбата на дъщеря му. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV журналистът Теодор Насков от „България днес”, след като екип на изданието обяви, че е бил нападнат.

Не става дума за папараци и за нахлуване на сватбата и в личното пространство на Стоичков, коментира Насков. По думите му случката се е разиграла на паркинг около 1 км от хотела, където се е провело тържеството, а гостите са спирали колите си и са били извозвани с автобуси.

Според Насков е имало и други журналистически екипи, които също са снимали.

Той допълни, че колегите му не са успели да направят снимки и Стоичков се е приближил, когато са се подготвяли да правят кадри.

„Никаква провокация не е имало. Колегата е вадел апарат, няма размяна на думи преди това”, подчерта Насков.

Състоянието на шофьора ни е добро, с няколко синини по лицето и по тялото. Физически е добре, но психически не съм много убеден, отбеляза представителят на „България днес”.

По думите му шофьорът е пуснал жалба в полицията и чака разследване.

Според Насков наблизо е имало полицай и Стоичков е трябвало да се обърне към него, а не директно да тръгне да се саморазправя.

Според Кристина Патрашкова юмруците не са начин, по който да се решава какъвто и да е проблем, а скандалът е бил с предизвестен край още преди да започне.

По думите й това било открит урок от страна на Стоичков, че така ще се постъпва, ако някой тормози него или семейството му.

Любопитството към личния живот е тормоз, но обществено значимите фигури трябва да свикват с него. Стоичков казва: Не дължа на никого обяснение и мнението на хората не ме интересува, той живее с усещането за специалност, за което има безспорно основание, но това му позволява да нарушава правила, изтъкна Патрашкова.

По думите й в социалните мрежи хората масово се радват, че журналисти са били набити. Има сериозен обществен срив на авторитета на журналистиката, защото някои медии доказват зависимости от политически и икономически кръгове, посочи още тя.

У нас няма папарашки бизнес, няма пари за него, каза фоторепортерът на bTV Ладислав Цветков.

Положихме големи усилия, за да покажем по най-добрия начин юбилея на Христо Стоичков, валя ни дъжд, съпреживяхме тази емоция. Не сме хора, които имаме лошо отношение към него или неговото семейство, подчерта той.

Животът на публично известните лица е обект на любопитство, въпросът е как успяват да се справят с напрежението, което това любопитство създава, заяви и Ива Екимова. По думите й при информационно затъмнение любопитството става по-голямо.