Турски студент помете две аварирали коли и каравана на околовръстното шосе в София.

25-годишен младеж е ранен тежко. Мариян е в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма. Опериран е във ВМА и лекарите се борят за живота му.

Тежкият инцидент стана днес по обед. В дясната лента е имало две коли с включени предупредителни светлини - едната от тях е аварирала, а другата - дошла на помощ. Джипът е връхлетял върху тях и е помел едно от момчетата.

Докато е падал, пострадалият Мариян успял да спаси приятеля си Явор, като го е изблъскал далеч от гумите на джипа и от смъртта. Двамата отиват да помогнат на своя приятелка, закъсала на околовръстното. Отбиват колата си зад нейната и пускат аварийните светлини.

Докато се опитват да видят каква е повредата, са пометени от връхлетелия ги джип. Той е карал в същата лента и не е успял да спре, защото в съседното платно с нормална скорост се движела каравана с германско семейство.

Така първо удря едната кола, после другата, а накрая връхлита върху момчетата.

Приятелите на Мариян са потресени от инцидента: „Ако това се случи в тяхната държава ние ще лежим там доживот. А ние тука какво правим? Нищо! Хората си умират по улиците за нищо! Защото си идват с големите коли и се мислят за нещо повече!”.

Шофьорът на джипа е турски гражданин, който учи медицина в София. Младежът твърди, че не е карал бързо, „само” с 80-90 км/ч.

Проверката с дрегера показа, че 24-годишният Ибрахим, който е карал джипа не е употребил алкохол. Просто е карал бясно и не успял да спре.

Приятелите на ранения Мариян се надяват, че той ще се оправи бързо. Никой от тях обаче не вярва, че шофьорът на джипа ще получи справедливо наказание.

За жалост, това не е единственият тежък инцидент в столицата. Днес на пешеходна пътека такси помете мъж на 62 години. Пострадалият, който е лекар, е настанен в болница с тежка травма на крака.

От полицията призовават шофьорите да снижат скоростта, за да не рискуват нито своя, нито чуждия живот.

  • Момиче без книжка катастрофира и уби своя приятелка
  • Възстановено е движението по пътя Русе-Бяла
  • Младеж и момиче загинаха при тежка катастрофа в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)
  • След инцидента край Лесидрен: По-строги мерки срещу войната на пътя
  • Една жена загина, други двама са ранени при катастрофа на пътя Плевен-Луковит
  • Петима ранени заради 81-годишен на волана
  • Жена загина при катастрофа в Благоевградско
  • 10-годишно дете загина на пътя в Пазарджишко (СНИМКИ)
  • Жена загина при катастрофа в столицата (СНИМКИ)
  • Тежка катастрофа във Враца се размина без жертви (СНИМКИ)