Не вярвам, че тялото, което са намерили, е на Александра. Това каза майката на момичето пред bTV.

13-годишната Александра Сивриева от Провадия беше в неизвестност повече от три седмици, докато преди два дни ученички, влезли да пушат в изоставена сграда в центъра на града, намериха тяло. Вчера от прокуратурата потвърдиха, че тялото е на изчезналото момиче и че то е било удушено, а вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи за един задържан. Разследва се умишлено убийство. Властите обаче отказаха повече информация.

Снимка: МВР

Появиха се съобщения за двама задържани – мъж и жена. Днес хората в Провадия говорят за трима арестувани съседи, двама от които са родственици, а единият е зет в семейството. Те живеели в крайна бедност.

Основните версии за убийството са грабеж или сексуално посегателство.

Свидетел твърди, че видял как неизвестни качват насила момичето в автомобил.

Снимка: bTV

Родителите на момичето живеят в Германия, но майката се е върнала вчера. Пред bTV тя каза, че няма информация тримата родственици, за които се говори, че са задържани, да са извършили деянието. По думите ѝ семейството не е имало проблеми с тях и не може да си обясни как ще са го направили.

Не съм имала интриги, нито аз, нито баща ѝ. Не мога да кажа кой е виновен, искам да се разследва и който го е направил, да му дадат смъртна присъда, не затвор. Моето дете не е животно да го удушат, каза майката.

Тя обаче добави, че не са я викали на разпознаване. Оставало да се направи още една експертиза и днес щели да я повикат да прибере тялото. Според описанието обаче, намереното момиче имало татуировка и по-големи гърди, затова майката не вярва, че това е Александра.

Вижте повече във видеото.