На второкласния път Братаница - Велинград в урбанизираната територия на с. Братаница са монтирани необходимите пътни знаци и е положена хоризонтална маркировка.

Това казват от АПИ за bTV във връзка с инцидента, при който шофьор с кола на МВР блъсна 8-годишно дете на пешеходна пътека в пазарджишкото село. По-късно то почина.

От там уточняват, че непосредствено преди пешеходната пътека е въведена забрана с пътни знаци за изпреварване и в двете посоки, а осовата линия е непрекъсната.

Пътната маркировка на пешеходната пътека е подновена през есента на 2020 г. и е видима през деня. Скоростта на движение в населеното място е ограничена до 50 км/час, съгласно Закона за движение по пътищата, посочват още от АПИ.

​При проверка на място служители на Областното пътно управление в Пазарджик са установили, че действащите нормативни изисквания за осигуряване на безопасност на движението по второкласния път в с. Братаница са спазени. Възможна мярка в дългосрочен план за намаляване скоростта на движение по републиканските пътища в населените места е поставянето на камери за скорост на входа и изхода, предлагат от АПИ.