Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, която е втора политическа сила в 45-ото Народно събрание, пусна поздрав за Великден в страницата на политическата формация във „Фейсбук“.

„Днес е Възкресение

Тази година посрещането на най-големия християнски празник - Възкресение Христово (Великден), носи и нови смисли и измерения за нашия народ.

Дали трудните 14 месеца, през които минахме, не бяха за нас страстни дни, в които преосмислихме по нов начин важните неща в живота! Че най-ценното е да сме Заедно и да не ни е страх! Че може да сме смирени, но твърди. Че след всеки край идва ново начало. И че именно тогава Божественият Благодатен огън ще ни даде светлина, която да изпълни домовете и душите ни...

Дали сме отишли на църква или не, важно е да вярваме. Да вярваме в доброто, в живота, в съзиданието, в общите каузи, в близките си и в това, че Бог ни е направил човеци. Дал ни е свободна воля и ние трябва да се борим да е проявяваме по най-добрия начин. Да се борим за свободата си, за доброто и за морала. Това е Смисълът...

Случайно или не, но през тази година, Великден се застъпи със страстите около парламентарните избори и новия парламент.

И макар че Страстната Христова седмица отмина, страстните дни на народа ни - продължават...

А чудото, чудото се случи - Гражданското ни обществото също възкръсна за нов живот!

Честит Великден!“, гласи целият поздрав.

„Има такъв народ“ беше втората политическа сила, която получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на правителство, но го върна.

След като и БСП обяви, че ще също ще върне мандата, през лятото ни очакват предсрочни парламентарни избори.