Затвориха за ремонт и разширяване столичното Околовръстно между "Младост" и "Горубляне".

От обяд движението е спряно. Ремонтът ще продължи до 10 септември, а движението ще минава по обходни маршрути. До задръствания през днешния ден не се стигна.

Причината за затварянето на този участък е събарянето на мост, който е опасен. На негово място ще бъде изграден надлез. Мостът е строен преди повече от 40 години.

Продължава и ремонтът по бул. „Тодор Каблешков“, където освен разширение, ще се изградят велоалеи, бус ленти и трамвайно трасе. Шумът и прахта от две седмица вече са ежедневие за хората в района, но това не е основното им притеснение.

От петък пък е обърнато движението по булевард „България“ в участъка от Околовръстния път до кръговото с булевард „Пушкин“. 

В рамките на един месец там ще бъде подменена асфалтовата настилка. Ще бъдат изградени и нови тротоари. След това ще бъдат направени и велоалеи.

Заради ремонта на виадукта на магистрала „Хемус“ зрители сигнализираха за километрична опашка край Витиня. Късния следобед преминаването през ремонтирания участък е ставало за 20-тина минути.