Компанията „Интралот“ на гръцкия бизнесмен Сократис Кокалис придобива 49% от „Евробет”. Предварителното споразумение за това вече е подписано, а сделката трябва да получи одобрение и от Комисията за защита на конкуренцията. Очаква се това да стане до края на юни.

„Евробет“ развива своята дейност от 2006 г. и е известна с игрите си „Еврошанс”, „Лотомания”, „Покер Шанс” и др. От 2014 г. организира и „Лотария България”, която пък от началото на тази година вече е и телевизионно шоу.

„Стратегическото участие на „Интралот” в „Евробет” подчертава способността на нашата фирма да привлече международни инвеститори и засилва позицията ни на лидер в числовите игри”, коментира управителят на българското дружество Милен Стаматов.

„Това партньорство е изцяло в синхрон с нашата бизнес политика да работим само с най-добрите компании на съответния пазар. Синергията, която постигаме с „Евробет”, ще ни даде възможност още по-добре да се развиваме в България“, заяви и изпълнителният директор на „Интралот” Антониос Керастарис.

Създадената през 1992 г. „Интралот“ е основен доставчик на игрални решения и оператор в 57 регулирани юрисдикции по целия свят. „Интралот“ е сред лидерите в лотарийния сектор в международен план с повече от 5100 служители и присъствие на пет континента.