ГАРБ Аудиенс Межърмент България се разграничи от сделката с групата инвеститори LIC33, която придоби мажоритарния пакет от акции на „Виваком” и още 5 компании. Председателят на УС Пиер Луврие обяви, че фирмите са „НУРТС”, „Дунарит”, „Авионамс”, „Фърст диджитъл” и ГАРБ.

В писмо до медиите обаче ГАРБ Аудиенс Межърмент България уточни, че не съществуват инвестиционни промени, свързани със собствеността ѝ. Обект на сделката е ГАРБ Аудиенс Рисърч България.

Публикуваме писмото на компанията без редакторска намеса:

„Уважаеми колеги,
 
Във връзка с появили се в медиите публикации по повод на инвестиционни промени, свързани със собствеността на ГАРБ, бихме искали да направим следните коментари:
 
-Към момента единствената фирма, предоставяща данни за телевизионна гледаемост и оперираща под това име на българския пазар, е ГАРБ Аудиенс Межърмент България - фирма с ясна и прозрачна собственост на физическите лица Ива Гамари и д-р Веселин Шаулов;

-Фирмата е приемник на дейността и всичко необходимо за нейното извършване, на фирмата ГАРБ Аудиенс Рисърч България;

-ГАРБ Аудиенс Межърмент България е подписала договори и продължава да обслужва своите клиенти, в това число  водещи телевизионни групи, рекламни агенции, продуцентски компании и пр.;

-Нямаме коментар относно настоящия статус и собственост на ГАРБ Аудиенс Рисърч България, но можем да потвърдим, че те по никакъв начин нямат отношение към дейността на пийпълметрията в България.
 
Фирмата ГАРБ Аудиенс Межърмент България продължава да оперира по същите високи стандарти на качество както винаги, и се надява в скоро време да предостави набор от нови услуги на българския пазар.
 
С уважение:
Ива Гамари
Изпълнителен директор
ГАРБ Аудиенс Межърмент България”