Близо половината българи нямат нищо против употребяваните стоки онлайн, а всеки четвърти вече е купувал такива.

Да купиш нещо "втора ръка" вече не е срамно, особено ако сделката е добра. За Влади Ганчев онлайн търговията пести време и често сред употребяваните стоки има страхотни попадения.

"Последното, което продадох беше цифровия ми фотоапарат, за да си купя по-висок клас. Последното, което купих бяха зимни гуми за новия сезон и попаднах на много запазени, доволен съм," казва Владислав.

Затова в момента бизнесът с употребявани стоки е превзел близо половината от онлайн търговията. Мъжете са по-активната страна, която по-често купува и по-често предлага.

"Жените търсят, напълно нормално, основно модни стоки, козметика, бижута, неща за домакинството. Мъжете са много силни и продавачи, и купувачи в категории като автомобили, авточасти, електроника," казва Спас Сливков от онлайн платформа за търговия.

"Все по-често пазаруваме и през мобилния телефон. За последните месеци тези покупки са се увеличили двойно и вече са 1/10 от всички сделки"

Увеличават се и сумите, които хората харчат в онлайн търговията като вече всяка трета сделка е за минимум 100 лева.

За да останете и вие сред доволните клиенти обаче задължително вижте на живо предлаганата стока, защото с разширяването на виртуалния бизнес се увеличават и измамниците в него.