Известният рап изпълнител Христо Петров познат като Ицо Хазарта обяви, че се кандидатира за народен представител и ще бъде водач на листата на „Продължаваме промяната“ в 25 МИР-София.

Той обяви решението си в официалната си „Фейсбук“ страница.

„Преди няколко седмици получих едно телефонно обаждане. Беше от Кирил Петков, който ме помоли да се срещнем в изследователския център, където той работи. Срещата ни продължи два часа, в които този човек с най-обикновени думи ми разказа кой е, какво е правил досега и какво възнамерява да направи занапред. Познавам доста български политици и честно казано – бях изненадан. Изненадан както от начина, по който този човек разсъждава, така и от факта, че за първи път виждам подобна личност в българския политически живот“, пише Хазарта.

В публикацията си той казва, че всичко, което е постигнал до момента, го дължи на страната си.

„Ако не е България, аз съм никой“, пише Хазарта.

„Много често в последните години си казвам – добре бе, правиш песни. Понякога дори стават хубави. Даваш интервюта, пишеш статии и статуси, хората ги харесват и ти се радват. Изкарваш пари, гледаш си кефа и си живееш живота. Да, ама в България има много неща, които не ти харесват. Променяш ли нещо с тия песни, с тия интервюта и статии? Нищо не променяш“, казва още той.

„Мислих много, посъветвах се с близките ми и взех решение“, написа Хазарта.

В столичния 25 МИР е и най-ожесточената лидерска битка. Там кандидати за депутати са Бойко Борисов от ГЕРБ-СДС и Корнелия Нинова от БСП.