И семейството на шурея на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ има къща за гости по европроект в Борино. 

Вчера ви разказахме, че вили с финансиране от Брюксел има балдъзата на Карадайъ, която е съпруга на кмета на село Борино.

Къщата за гости на шурея е на брега на езеро в местността Кастракли. Бенефициентът по проекта за над 128 хил. лв. е фирма „Трока” със собственик Гюлтен Кючюк, жена на Невредин Кючюк, който пък е шурей на Мустафа Карадайъ.

Снимка: Теодора Трифонова

На място откриваме само човека, който поддържа къщата. Служителят твърди, че къщата се използва по предназначение, също, че фондът никога не я е проверявал.

Снимка: Теодора Трифонова

Освен с барбекю, просторен хол и кухня, къщата за гости разполага с още 4 спални, в които могат да бъдат настанени 8 души.

Снимка: Теодора Трифонова

Потърсихме Гюлтен Кючюк за коментар. Адресът, посочен като седалище на фирмата, се оказва къщата на семейството в Борино.

Според информационната табела на фонд „Земеделие” къщата е строена от фирма „Виденица – 2004”.  Неин собственик е шуреят на Мустафа Карадайъ – Невредин Кючюк, или съругът на собственичката на къщата.

Същата фирма строи и „Вили Чала”, отново направени срещу 391 хил. лв., евросредства, чиито собственик е сестрата на Кючюк, балдъза на Карадайъ и жена на кмета на Борино.

Невредин Кючюк откза интервю. Само уточни, че неговата фирма не е строила къщата край Кастракли и че става въпрос за грешка в табелата.

Мустафа Карадайъ също запазва мълчание по темата. А Държавен фонд „Земеделие” не излиза с позиция, докато тече разследването на прокуратурата за всички еврокъщи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!