Премиерът в оставка Бойко Борисов също ще се яви на разпит в Столичното следствие във връзка със сделката с Турция за ваксини, научи bTV.

Борисов ще бъде разпитан в 13 ч. след редовното заседание на Министерския съвет днес. На заседанието премиерът благодари на министрите в оставка, че продължават да носят отговорност във време, в което всички дезертират.

"Оказа се, че да управляват всички искат, но като дойде време за управление всички бягат като дявол от тамян. Защото хич не е лесна тази работа – да се носи отговорност", коментира Борисов.

Преди дни министърът на здравеопазването Петър Москов бе извикан да дава показания в сградата на Следствения отдел към Софийската градска прокуратура. След това му беше повдигнато обвинение за дарението на 5 млн. БЦЖ ваксини от България към Турция и за приемането на дарение от 100 хил. петвалентни ваксини "Пентаксим" от Турция.

И двете решения са взети от Министерския съвет – на подпис. На разпит вчера бяха привикани някои от министрите.

От прокуратурата обявиха, че обвиненията срещу Москов нямат връзка с оставката на кабинета.

На разпит днес се яви и бившият социален министър Ивайло Калфин, тъй като решението е подписано, когато той беше част от кабинета "Борисов 2".