Шофьор, управлявал автомобила си след пет вида наркотични вещества, бе установен от органите на реда, съобщават от пресцентъра на МВР в Кърджали. 

42-годишният мъж е спрян вчера следобед по пътя между селата Дружинци и Чакаларово.

Направеният тест отчел положителен резултат за кокаин, канабис, амфетамин, метадон и бензодиазепин. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за анализ.

Няколко часа след установяване на употребилия наркотични вещества водач е претърсена и ползвана от него къща. Там са намерени около 28 грама суха листна маса. При извършен тест веществото реагирало на марихуана. Наркотикът е иззет, а притежателят му задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство. Група „Криминална полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

Общо 26 души, шофирали след употреба на алкохол, са установени през последното денонощие при специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Под въздействието на наркотични вещества или техните аналози са засечени да шофират 20 души. Трима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

За последното денонощие са проверени 13 232 водачи и пътници. Съставени са 2717 фиша и 559 акта за административни нарушения.