20 мигранти са задържани в Перник преди обяд, съобщи БТА, като се позова на Областната дирекция на МВР. Те са открити в бус в квартал „Изток“ в близост до пътен възел „Даскалово“.

Шофьорът, превозвал мигрантите, е от Русе, но към момента не е ясна възрастта му. При залавянето той е изоставил буса с чужденците и е избягал. След кратко преследване мъжът е задържан и отведен за разпит със заповед за задържане за срок до 24 ч.

Говорителят на Областна дирекция на МВР каза, че мигрантите най-вероятно са от афганистански произход и целта е била те да бъдат изведени от страната. Предприети действия, за да се установи възрастта на задържаните. Проверява се дали те разполагат с документи за самоличност и се събира информация около транспортирането им.

Малко по-късно втора група мигранти е хваната край Перник. 37 души от Афганистан са заловени между градовете Брезник и Перник.

Мигрантите са превозвани с бус, който е спрян за проверка от полицията в началото на пернишкото село Мещица. Превозното средство е пътувало в посока Перник. Все още се установява самоличността на лицата и се водят процесуално-следствени действия.