Виждаме как действащ премиер, макар и в оставка, се превръща в машина за фалшиви новини. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ от парламентарната трибуна по повод на казуса Росен и твърденията на Бойко Борисов по темата. 

„Фалшива новина е, както каза премиерът Борисов поне три пъти, че парламентът си е вдигнал заплатите и че „Демократична България“ има каквото и да било общо с това. Срам ме е от вашето мълчание, защото вие знаете, че в това няма нищо вярно“, каза съпредседателят на ДБ. 

Иванов определи като фалшива новина и коментарите, че от коалицията са „клекнали“, за да отпадне казусът „Росенец“ от дневния ред на парламента.

„Случаите на полицейско насилие срещу журналисти, протестиращи трябва да бъдат наистина разследвани, а не както вие правихте. Затова ви уверявам – комисия за „Росенец“ и комисия за насилието ще има. Ние не сме спрели да се занимаваме с всичко, което е свързано с „Росенец“, заяви депутатът. 

Иванов призова да се закрият специализираните съдилища и прокуратури и ги определи като безконтролни органи за репресия.

„Твърдите, че те са създадени в отговор на някакви препоръки. Може и да е имало препоръки, но никой не си е представял, че България ще създаде поредица от инструменти за избирателна репресия. Закриването на тези съдилища и прокуратури, ограничаването на безконтролността на главния прокурор, ограничаване на възможността му да използва Бюрото за защита свидетелите като лична гвардия – ще бъде подарък и за много от вас“, добави той. 

По думите му предложение за създаване на комисия за казуса „Росенец“ ще бъде внесено в сряда.