Дълбоката съдебна реформа минава през въвеждане на отчетност на главния прокурор, а това не може да стане без оставката на настоящия Обвинител №1. Това подчерта от трибуната на парламента съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Освободете България от себе си, освободете българското общество от себе си!“, призова той, като допълни, че след това българските прокурори ще могат да направят промяната в модела сами.

По отношение на коалиционното споразумение, Христо Иванов призна, че цялата конструкция е сложна и остават теми, които ще се доизясняват, но по думите му това е възможното при участие на 4 много различни политически сили. „Няма да изоставим своите огромни философски и доктринални разлики. Това ще е центристко управление, което да послужи на голяма част от българските граждани – независимо от разликите помежду им“, заяви той.

По думите му България трябва да отвори очите си за новата реалност на промени в икономиката и технологиите, нуждае се и от управление, което да не е застинало „между XIX век и края на епохата на Тодор Живков“.