Негласувалите замитат проблемите под килима, а след това нямат правото да се оплакват от нищо. Това каза в студиото на bTV Христо Борисов, съосновател на първата българска компания еднорог, оценена на над един милиард долара.

„Правото да гласуваш е едно от най-голямите права, с които разполага човек. Изключително важно е да го направиш. Всеки има правото да го направи, без значение какъв ще е избора му. Негласувалите замитат проблемите под килима“, обясни той.

Бизнесменът смята, че бизнесът и политиката неслучайно трябва да са разделени. В политиката има едни закони, а в бизнеса – други. Те обаче трябва да се спазват, категоричен е Борисов.  

Що се отнася до тълкуването на т.нар. „паравани“ той обясни, че така както е регламентирано гласуването с машини, така трябва да се регламентира и гласуването на хартия. „Надявам се този проблем с кашоните, пердетата и другите приспособления да бъде изчистен за местния вот през есента“, каза още той.  

Христо Борисов подчерта, че важното нещо за него е да се покаже на младите хора в чужбина, че и тук имат възможност за развитие.