С политика се шегувам, тя е смехотворна, но това я прави опасна днес. Шега с брекзит няма, това е сериозно нещо, ужасна грешка. Това каза в предаването „120 минути” режисьорът Хю Хъдсън.

За филма си „Огнени колесници” Хъдсън призна, че не е очаквал големия му успех. По това време той е планирал да снима за един колоездач, който използва колоездачната обиколка, за да избяга от София и от комунизма, и да отиде в Гърция. Някой обаче му изпратил идейния проект за огнените колесници и той решил да направи първо него. След като се върнал на историята с колоездача, се оказало, че вече е късно, защото комунизмът бил паднал.

За четирите награди „Оскар” на „Огнени колесници” Хъдсън сподели:

„Не очаквах такъв голям успех, защото е малък филм по отношение на британската и американската индустрия. Беше изключително голяма изненада, очевидно сме уцелили някой нерв в общественото мнение. Това е един проект за хора, които се изправят и защитават вярата си и е против компромиса. Това е за двама студенти, невинни, които се изправят за вярата си – да бъдеш евреин в един антисемитски настроен свят и бягат, за да докажат вярата и печелят. Това е една много добра поука”.