Специализираната прокуратура разпространи записи от разговори, които тя твърди, че са между обвиняемия Васил Божков и други мъже. Записите са преминали по назначена по делото компютърно-техническа експертиза, уточниха от обвинението.

Аудио от:

В стенограмите на разговорите не са посочени имена, но може да се допусне, че сред участниците са Божков и основният свидетел на обвинението срещу него Цветомир Найденов, обясни прокуратурата. Още преди месеци Найденов каза, че подобни записи има.

В публикуваните разговори се говори за прехвърляне на проценти от хазартен бизнес, неуредени финансови отношения и влияние върху комисията за хазарта. Споменават се и имената на лица, свързани с хазарта, срещу които е имало покушения.

Единият от гласовете (приличащ на този на Божков – б.р.) говори как ще вземе процент от собствеността във всички зали, а също така и как „едностранно“ ще спре „помията“, която чрез публикации се изливала по другите (преди ескалирането на случая в някои медии имаше множество „разследвания“ на бизнес практиките на Найденови – б.р.).

Другите гласове (сходни с тези на свидетелите по делото – б.р.) на няколко пъти питат „Васко“ защо ги е заплашил с убийство, а и кой ще „разкара“ килъри, които „около София шетат“. „Убийците – не знам. Който ги е викал – да ги разкара. Не знам за такива неща“, отговаря им „Васко“.