Компанията за спортни залагания "Еврофутбол", също получи акт за нарушения, съобщиха за bTV от Комисията по хазарта. Това е четвъртата компания, свързана с бизнесмена Васил Божков, за която се установяват проблеми с размера на плащаните такси. Останалите три се занимаваха с лотарийни игри. Партньори на Васил Божков в "Еврофутбол" са братята Боян и Цветомир Найденови.

По информация на bTV, в декларациите на "Еврофутбол" за дължимите държавни такси не е попълвана правилната графа.

Такъв е случаят и с трите лотарийни компании, свързани с Божков. Така държавата е получавала по-малко от реално дължимите такси.

За момента от Комисията по хазарта не съобщават колко е губила хазната и за какъв период от време.

В началото на декември Цветомир Найденов подаде сигнали в прокуратурата срещу своя бизнес-партньор Васил Божков за заплахи за убийство и финансови злоупотреби в особено големи размери. В края на месеца Найденов потърси контакт с медии, между които и bTV, за да разпространи сигналите си. 

В капитала на "Еврофутбол" чрез свое дружество има участие и жената до Васил Божков – Елена Динева. Тя е обвинена за участие в организираната престъпна група.

Справка в търговския регистър показва, че Динева притежава еднолично или в съдружие над 10 фирми. Сред тях и такива, в които си партнира с Васил Божков.

Вчера на Динева беше наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на  1, 5 млн. лв.. Тя вече си е вкъщи и трябва да плати гаранцията до 2 седмици.