Единствено и само в метрото от целия градски транспорт в София ще може да се пътува с хартиен билет. Това решиха общинските съветници на сесията на СОС, след като удължиха срока на действие на хартиения превозен документ.

Първоначално той можеше да се ползва само до първи юни, но срокът е удължен по предложение на Комитета по наблюдение на новата билетна система. Докладът е публикуват на сайта на СОС.

През лятото на 2022 г. СОС прие нова тарифна политика, която да систематизира и организира по нов начин превозните документи в градския транспорт на София.

В градския транспорт хартиените билетчета последно се използваха до март и вече са изцяло заменени с електронни превозни документи на тикет системата. Аргументите на Комитета по наблюдение са, че много хора ползват хартиения билет и премахването му би затруднило гражданите. Закупуването му става само на касите на метрото.

От ЦГМ съобщават, че електронните превозни документи за обществения транспорт в София се радват на интерес и продажбата им се увеличава. Това важи особено за билетите 30+ и 60+, които получават най-голямо одобрение от столичани и гости на София.