Какво искат и трябва да направят избраниците и назначените във властта? Отговарят избирателите.

„Искам да помислят малко за гражданите, за хората. Да им се вдигнат заплатите, да се оправи България и да се мисли за образователната система също така, защото е много зле“, каза ученичката Анелия Стамова.

„Министърът да бъде обграден поне с двама съветници, които имат опит в началното и прогимназиално образование и въобще имат стаж в училище“, заяви учителката Цветана Цъгова.

„Честно казано, не очаквам много. Разбира се, че е жалко, защото културата винаги е била в задния двор, сега мисля, че е в пристройката. Обещават, но никой не се интересува“, добави председателят на Съюза на художниците в Ямбол Тенко Тенев.

„В нашата сфера най-големите очаквания са да се нормализират цените. Горивото е малко надолу, но не се усеща в никакви цени, само на млечните продукти има малък спад, всичко друго е нагоре“, добави Антоанета Терзиева, собственик на хранителен магазин.

"Да вдигнат пенсиите, да вдигнат заплатите, да бъдем по-добре. Изнемогваме, парите не стигат“, заяви Добри Абрашев, пенсионер.

„Не е идеята само в повечето пари, а идеята е да можем да си обслужваме пациентите адекватно и да можем да им даваме съответната квалифицирана здравна грижа“, смята общопрактикуващият лекар Пламен Панайотов.

„Много неща трябва да се оправят и ще ги чака много работа, ако наистина се хванат да оправят държавата“, каза ученичката Анелия Стамова.