Начало на гореща политическа седмица у нас. Поредица от демонстрации, протести и шествия „за“ и „против“ управляващите са насрочени за днес, утре и в сряда.

Ден преди oчакваните утрешни дебати в Народното събрание по внесения вот на недоверие към правителството, в София ще се проведе "Марш за европейска България", организиран от инициативата "Правосъдие за всеки".

Предвиден е и граждански митинг пред парламента в подкрепа на правителството. Подобни демонстрации се очакват и утре, както и протест на партия „Възраждане“ с искане за оставка на правителството.

Самото гласуване по вота на недоверие трябва да се проведе не по-рано от 24 часа след края на утрешните дебати.

Във връзка с подготвяните днес и в близките дни протести от МВР съобщиха, че предприемат действия за предотвратяване на ескалация на напрежението.

Заради постъпила оперативна информация и множество сигнали за публикации в социалните мрежи, които призовават към ескалация на напрежението по време на планираните за тази седмица протести, в МВР е разпоредена проверка, съобщават от вътрешното министерство.

Целта е незабавното установяване на лица, които призовават към противоправни действия.

МВР зачита правото за свободно изразяване на гражданска позиция, като ще изпълни безкомпромисно задълженията си по закон за опазване на обществения ред и предотвратяване на правонарушения, изтъкват още от МВР.