Голямо количество ментета на маркови дрехи и обувки на известни модни марки са заловени в камион на ГКПП „Дунав мост Видин – Калафат“, съобщават от Агенция „Митници“ и прокуратурата.

Контрабандната стока била открита в полуремаркето на тир с турска митническа пломба. Шофьорът представил документи, според които превозва строителни материали. Мъжът обяснил, че не присъствал на товаренето на стоката и получил документите от турската фирма изпращач.

При външния оглед на превозното средство и последвала щателна митническа проверка било установено, че под брезента на ремаркето, по дължината на каросерията - от пода до тавана, са изградени стени от изолационни пана. Зад тях, наред със строителни материали, били открити множество кашони без обозначителни знаци с обувки, чанти, дрехи, в това число якета, спортни екипи, тениски, бельо, детски стоки и други. Всички те били щамповани с фигуративни изображения и надписи на известни търговски марки.

Снимка: Агенция \"Митници\"

Общото количество на иззетите артикули е 18 697 броя. Стоките не са били декларирани, нито са били описани в документите за превоз. По първоначални данни стоката била предназначена от Турция към потребителите в Европейския съюз – Германия и Франция.

Снимка: Агенция \"Митници\"

Разследването по случая продължава.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!