Глобяват Фирмите, които извършват ремонт на трасето между граничния пункт „Калотина“ и Драгоман от автомагистрала „Европа“ заради лошата организация на движение в участъка.

Санкцията, която може да им бъде наложена по закон, е между 1000 лв. и 5000 лв., съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Снимка: МРРБ

Ресорният министър Гроздан Караджов е разпоредил проверката на участъка, след като получил десетки сигнали от граждани за безобразния начин, по който е организирано движението.

Такава е извършена на 11 януари 2022 г. Инспекторите са установили редица сериозни пропуски по цялото трасе.

Снимка: МРРБ

В по-голямата част от пътя са констатирани сериозни пропуски по временната организация на движението – липсват ограничителни табели, светлинната сигнализация е недостатъчна, като светлинна сигнализация има единствено в началото и края на трасето.

Светлинна сигнализация и указателни знаци липсват и при прехвърляне на движението „от ляво в дясно“ или от дясно в ляво“, а поставените ограничителни табели са недостатъчни. Констатирано е, че липсват знаци за вход или изход към съществуващите пътища по трасето. Проверяващите са установили още, че на места пътните знаци са поставени на земята, облегнати на стойка, ограничителните табели и знаците са замърсени, а временната маркировка е в лошо състояние.

Снимка: МРРБ

Агенция „Пътна инфраструктура“ също е започнала проверка, а резултатите трябва да са готови до края на тази седмица. АПИ проверява проекта за временна организация и планира да санкционира фирмите за нарушаването му.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!