Ситуацията в София след падналия сняг вече се нормализира, голяма част от улиците и булевардите са изчистени, но все още има места с изпочупени клони, които не са премахнати.

Над 150 са сигналите за различни аварии в столицата, а рано сутринта се стигна до глобяване на снегопочисваща фирма.

В 5 ч. сутринта снежната покривка в София беше около 5 сантиметра. Наш екип провери как изглеждат големите булеварди.

Снимка: Ладислав Цветков


Движението по Околовръстното е с 50 км, а изпреварването си е цяло изкуство. Коловозите са големи. Час по-късно сме в района на НДК . Шофирането е почти невъзможно. На булевард „Черни връх“ се изправяме със снежна стена около 50 см.

Стефан и семейството му още сутринта започват разчистването на автомобила си. Предблоковото пространство и тротоарите са ги изчистили неговите съседи. 

„Един младеж излезе и ги почисти. Всеки се грижи. Има доста локви, има и паднали дървета. Тук го махнаха вече, но трябва да се внимава като ходим“, каза мъжът.

Снимка: Ладислав Цветков


Близо 200 са сигналите за аварийни ситуации.

„Нашите екипи, всичките, са на терен и осигуряват почистването на терен – на ветрило. Особено на бул. „България“, „Цариградско шосе““, заяви Красимир Димитров, от Аварийна помощ и превенция на Столична община.

178 машини чистиха улиците в столицата. Шофьорът на снегорин Красимир Вандев е сред първите започнали обработката:

„От 4:30 ч. започнахме до към 10:30 – 11 ч. Няколко часа без да спираме, беше бедствено положението. Такъв сняг скоро не е имало, толкова интензивен“, обясни Красимир.

Първият сняг донесе и първа глоба  за една от снегопочистващите фирми.  Причината – в три от районите в столицата снегопочистването започнало по-късно.

„С достатъчно машини разполагат, колкото си трябва, но имат лоша организация и ще си понесат последствията за това забавяне“, категорична беше Йорданка Фандъкова.

Временно беше спряно и трамвайното движение в различни участъци в София заради проблеми с контактната мрежа.

Тази вечер се очаква снегорините отново да излязат по пътищата, за да ги обработят срещу заледяване.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!