София е домакин на събитие от изключително значение за технологичния и медийния сектор - както в България, така и в чужбина. От 21 до 23 май с генералната подкрепа на българската компания за медиен мониторинг и бизнес анализи A Data Pro се провежда годишната конференция на най-голямата професионална асоциация за измерване и анализ на комуникациите в света AMEC.

Глобалната конференция на AMEC обединява международната общност от професионалисти в областта на комуникацията, маркетинга и медийния анализ. Миналогодишната конференция, която се проведе в Маями, Флорида, привлече над 200 професионалисти от цял свят.

Темите на тазгодишната конференция в София са свързани с иновациите в комуникационния сектор, тяхното имплементиране и предизвикателствата, свързани с това, начините за откриване, измерване и анализ на дезинформационни и пропагандни процеси, и др.

bTV Media Group е ексклузивен локален медиен партньор на събитието, а водещият на предаването "120 минути" Светослав Иванов ще участва в панелна дискусия по темата за генеративен изкуствен интелект.

„Едно от първите неща, които могат да са в този контекст, е образование. Образование в посока на това как се използва информацията, коя информация каква е, какви са източниците на информация и това ще е все по-важно за обществата, защото в противен случай, ние живеем в среда, която ни залива с информация, но голяма част от тази информация е невярна“, обясни Илия Кръстев, председател на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии.