Сергей Димитров и Цвятко Цветков остават в ареста. Двамата са обвинени за хулиганство, извършено с особена дързост след погрома в столично заведение. Според съда деянието им е с висока степен на обществена опасност. Пред съда и двамата заявиха, че са отишли сами в полицията и че са редовни клиенти. Поискаха и по-лека мярка за неотклонение. Те имат право да обжалват в седемдневен срок.

Снимка: btvnovinite.bg

Адвокатите им пък заявиха, че никой от персонала не е разпознал и посочил двамата обвиняеми като извършители. Прокуратурата обаче определи действията им като нагли и безсрамни, застрашаващи сигурността на гражданите.

Шестима атакуваха и потрошиха ресторанта в понеделник следобед. Четирима все още се издирват.

Продължава издирването на двама от извършителите и участници в нападението – Веско Стоянов на 26 г., и Петър Паунов на 24 години. На други двама МВР все още установява самоличността.

 Погромът в заведението е извършен по поръчка, сигурни са разследващите.

„Има лице, което е поръчител на нападението в заведението, и ние работим по това – най-вероятните причини за конфликта са различни бизнес отношения с различни негови съдружници. Той има доста на брой фирми и различни по вид бизнеси и ресторантьорство, и строителство и търговия, така че изследваме всички негови отношения”, съобщи Христо Терзийски, директор на ГДНП.

Пред полицаите собственикът на заведението Емануил Лазаров е обяснил, че има финансови отношения за около  500 хиляди лева в строителния бизнес. В част от фирмите негов партньор е Красен Кръстев. Късно снощи той беше освободен от СДВР, но отказа коментар и отклони въпросите за след няколко дни.

„Той е разпитан като свидетел, неговите показания са приобщени към делото и ще бъдат обсъдени от наблюдаващия прокурор”, поясни Невена Зартова.

Тя допълни, че засега няма данни той да е поръчител на акцията.

Конфликтът между двамата партньори започнал преди месец, разказа Лазаров. Три дни преди погрома, Красен Кръстев е подал жалба в полицията срещу партньора си и е поискал да го разследват за документно престъпление.

В публичното пространство Кръстев е познат и като професионален състезател по кикбокс, а преди 4 години другият съдружник Емануил Лазаров катастрофира с хеликоптер на метри от плажа в Царево.

Хулиганската проява провокира и премиера.

„Двама собственици си мерят кой е по-голям тарикат и не стига, че не пускат жалби, ами се пускат и във „Фейсбук”. Така че, няколко вече са арестувани, всички издирвачи са на улицата, подвигнати са им обвинения, така че един по един ще ги изловят бързо и ги излавят”, коментира Бойко Борисов.

Шестима нападнаха столичното заведение в понеделник. До момента двама от тях все още остават неизвестни за полицията.