Четирима души са привлечени към наказателна отговорност за погрома в столично заведение. Те ще отговарят пред Темида за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм.

Един остава за 72 часа в ареста, останалите трима ще бъдат обвинени задочно, тъй като са установени, но не е ясно къде са.

Снимка: btvnovinite.bg

Задържани са вече двама от участниците в мелето.

Снимка: btvnovinite.bg

Издирват се още двама.

Снимка: btvnovinite.bg

Последните, от общо шестима нападатели, най-вероятно ще бъдат обявени за издирване утре.

Снимка: btvnovinite.bg

Късно тази вечер беше задържан още един от участниците в погрома над столично заведение.

По информация на bTV бизнеспартньорът на собственика на заведението, Красен Кръстев, който беше в ареста по подозрение в поръчителство на атаката, беше освободен късно тази вечер. Съдружникът на атакувания Емануил Лазаров, Красен Кръстев е бивш председател на федерацията по кикбокс. Кръстев обясни пред bTV, че ще има готовност да говори в следващите дни. 

През целия ден днес полицаите очакваха участниците в мелето сами да се предадат, беше привикан и активният криминален контингент. Следа от мъжете обаче няма, затова в късния следобед те бяха обявени за издирване и ще бъдат обвинени в хулиганство задочно.

В късния следобед в столичната полиция започна разпознаване с помощта на персонала. Викани са и хора от кръга на мъжете, атакували заведението.

Неуредени финансови отношения между двама партньори – това е основната версия, по която работи полицията след показната наказателна акция в заведението.

"Правили са опити тези отношения да бъдат уредени, в крайна сметка не са успели да ги уредят. Тук трябва да подчертаем, че нито полицията, нито прокуратурата могат да се месят в такива финансови и търговски бизнес дела, но категорично този вандалски акт трябва да бъде осъден”, каза ст. комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Отношенията между двамата се влошили преди малко повече от месец, а единият от партньорите заяви, че знае откъде идва атаката.

"Има бизнес интереси зад това. Чувствам се изнудван. Вероятно е сплашване, за да бъда послушен и да изпълня някакви техни желания”, обясни собственикът на заведението Емануил Лазаров.

На следващата сутрин инцидентът стигна чак до сградата на Министерския съвет.

„Такива действия няма да се толерират. Тези времена са отминали, ако имат някакви неуредени сметки, има съдилища”, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Партньорите имат две общи фирми, които се занимават със строителство и отдаване на офиси под наем.

„Притеснявам се и се страхувам за живота си. Както за моя живот се страхувам, така – аз имам 3 деца и жена, естествено е, че това ме притеснява”, допълни Лазаров.

"Фактът, че не е подаден сигнал до нас, означава, че те не са искали да се намеси МВР и държавата. Но ние се намесихме”, допълни Ивайло Иванов.

Утре се очаква прокуратурата да даде повече подробности по разследването на нападението.