Полицията е задържала двама души във връзка с атаката на столично заведение вчера. Шестима са преките извършители на нападението. Задържан е поръчителят Красен Кръстев – партньор на собственика на обекта. Акцията е в ход и в момента.

Снимка: btvnovinite.bg

Детайли днес бяха съобщени по време на брифинг в Министерския съвет от главния секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Основната версия, по която работи полицията, са финансови неуредици – по първоначална информация, свързани със законова дейност, осъществявана от двамата съдружници. Заедно имат две строителни фирми, съсобственици са и на въпросното заведение, което беше потрошено.

Снимка: btvnovinite.bg

Човекът, към когото е била отправена атаката – Емануил Лазаров, така и не подал сигнал на телефон 112, уточни Ивайло Иванов. Полицията се самосезирала, след като в мрежата се появил записа от разправата.

„Факт е, че те не са подали сигнал, това значи, че не е искал да се намеси МВР и държавата, но така или иначе ние се намесихме и те вече го разбират много добре това нещо (…) Недопустимо е през 2019 г. да се случват такива неща в заведения, които се посещават от много хора в столицата. Тези времена отдавна са отминали (…) Ако имат някакви неуредени бизнес отношения, има законов ред и съд, с които да си разрешат проблемите. Но по този начин няма да стане”, каза Иванов.

Само единият от задържаните към момента има криминална регистрация. Общо преките извършители са шестима – те ще бъдат задържани за срок от 24 часа.

По-късно през деня ще станат известни и още подробности за атаката, съобщиха от МВР.