От днес започва кампанията за номинации на кандидат-депутати в ГЕРБ. Структурите в цялата страна ще събират предложения до 8 февруари. Официално имена не са оповестени, но bTV успя да разбере ключовите играчи. 

По традиция се очаква премиерът Бойко Борисов да води листата за 25-и многомандатен избирателен район в София, както и в Пловдив.

Днес стана ясно, че БСП-София иска Корнелия Нинова да се изправи срещу Борисов в столицата. Номиниран е и шефът на градската организация Калоян Паргов. 

По неофициална информация проф. Костадин Ангелов ще оглави листата на ГЕРБ във Велико Търново, а колегата му – социалният министър Деница Сачева, тази в Добрич.

По информация на bTV председателят на парламента Цвета Караянчева отново ще играе за Кърджали.

Настоящият министър на спорта потвърди пред bTV, че би се впуснал отново в предизборна надпревара. Неофициално се очаква той да оглави листата на ГЕРБ в Русе.

bTV научи от свои източници, че зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков ще оглави листата на ГЕРБ в Ловеч.
След 8 февруари ГЕРБ ще кажат кого ще се изправят срещу опонентите си.

По неофициална информация партията ще настоява номинираните депутати да отговарят на определени критерии: да са почтени и компетентни, да се ползват с уважението и доверието съграждани и колеги, и добро образование.