Председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова и Николай Хаджигенов от "Отровното трио" подписаха споразумение за общо явяване на следващите парламентарни избори.

Манолова заяви, че целят да се сформира истинско мнозинство в парламента, което да прави реформи. Намеренията на обединението са да демонтират настоящия, по техните думи, "едноличен модел на управление". 

Снимка: Ладислав Цветков

„Ние от двете формации гледаме в бъдещето и е време с гражданите да оставим Бойко Борисов в миналото, защото докато хората изработват най-модерни ваксини, Борисов в двора на пловдивска болница се чудеше 45-годишният ЗИЛ дали е камион, или хладилник. Време е да оставим Борисов заедно с хладилника в миналото“, каза още Манолова.

Снимка: Ладислав Цветков

"Отровното трио" и „Изправи се.БГ“ са се договорили за няколко основни точки в споразумението, сред които осигуряване на честни избори, съвместно участие на предстоящия вот, усилия за създаване на мнозинство, изработване на обща управленска реформа и създаването на специална комисия, която да направи ревизия на периода на управление на Борисов.

Мая Манолова заяви, че очаква, когато дойде време за кандидат-депутатските листи, да влязат основно хора с изявена гражданска позиция. 

Обединенито е отворено към още съмишленици, обявиха Манолова и Хаджигенов. 

"Защо според нас е необходимо обединение, защото срещу себе си имаме нещо голямо нещо много богато, нещо много ретроградно  с кюлчета и с пачки, което стана толкова голямо и толкова голямо, защото липсваше обединение", каза Манолова. 

„Това е стъпка към разчупването на политическите стереотипи. Единственото, което можем да направим, е да се съберем всички заедно“, каза Николай Хаджигенов.