Някои политически партии подкрепиха служебния кабинет. Други обявиха, че чакат доказателства по разширения списък с имена след US санкциите.

Според БСП оповестените днес 21 имена в българския списък по закона „Магнитски“ са част от политиката на прозрачност, обещана от служебното правителство. А топката вече е в съдебната власт.

„Това, което очакваме, е българските органи да си свършат работата. Те трябва да кажат за корупционните сделки на тези лица и да ги накажат по българския закон“, заяви Крум Зарков от БСП.

От ГЕРБ бяха скептични.

„До момента сме свикнали да се работи без доказателства за обвиненията от страна на служебното правителство. Надявам се да са проверили тези хора“, каза Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Междувременно от партията на Борисов за втори пореден ден атакуват шефа на НАП Румен Спецов. Днес те попитаха пред Министерство на финансите дали „малоимотното лице, на което той е продал фирмата си, е изведено от страната.“ Според тях фирмата е с оборот 6 милиона, а е продадена за 500 лева.

След това се установило, че продадената фирма има дългове към фиска. Още вчера Спецов обяви, че няма информация по темата и няма да коментира.