Това служебно правителство е политическо правителство, то е коалиция между БСП, ДПС и Мая Манолова. Това обявиха от ГЕРБ на пресконференция в централата на партията.

Голяма част от събитието премина под формата на изреждане на имена на министри, зам.-министри, областни управители, зам.-областни управители, които на един или друг етап от кариерите си са били част от БСП, ДПС или „Изправи се! Мутри вън!“.

„Имаше един лаф „Стани да седна“ (…) Не казваме, че е незаконно, но държим да се дължи политическа отговорност за това правителство, след като в него влизат политически лица (…) Не само, че повтаряме злополучния опит от 2013-2014 г., но и го надграждаме като се управлява без парламент. Притеснени сме за организацията на тези парламентарни избори – проблемът на тези хора не е с ГЕРБ, а с демокрацията“, заяви бившият депутат Тома Биков.

По думите му БСП в момента управлява без спечелени избори и „не през задния, а през парадния вход влизат в Министерския съвет“.

Снимка: bTV

Той е на мнение, че служебният кабинет „се превръща в много активен участник в предизборната кампания, обслужва и работи за всички партии, които са срещу ГЕРБ“. „Те подготвят някакъв сценарий, с който да спечелят изборите служебно, но не знаят как да го направят – ще предизвикат хаос, машинното гласуване може да се превърне в тотален проблем на всички и да блокира изборите“, заяви Биков.