Оттегляне на Румен Радев от президентския вот – за това настояха от партия ГЕРБ заради съобщението на ОЛАФ за опорочена обществена поръчка в МВР.

От два дни президентството и управляващите водят спор кой е отговорен за нея – служебният кабинет на Радев или кабинетът „Борисов 3“. В съобщението на ОЛАФ няма данни за обществената поръчка за стотици джипове, а именно от това ще стане ясно чия е вината.

„Докога разюзданото президентство и служителите му ще рушат авторитета на европейска България? Но какъвто чорбаджията такива и ратаите... Г-н Радев, Вие сте позор! Като хора с повече опит в политиката, Ви призоваваме да оттеглите заявката си за втори мандат. 4 години стигат!“, заяви Спас Гърневски от ГЕРБ от парламентарната трибуна.

Според него от „Дондуков“ 2 се опитват да „разпънат чадър“ за разследването, с което рушат „авторитета на европейска България“.

Думите на Гърневски не се харесаха на опозицията от БСП.

„България е осъждана неведнъж за това, че депутати от ГЕРБ си позволяват да изопачават фактите и да произнасят присъди. България е осъждана неведнъж заради хора, които тук четяха СРС-та или подобни на тази декларация. Моля да пазите авторитета на институциите. Скоро има избори и тогава хората ще се произнесат дали искат политици като Румен Радев, или политици като Спас Гърневски“, отговори Крум Зарков от левицата.