През последните 4 месеца пътното строителство е в застой, който обрича милиони български граждани за години напред и причина за това е невъзможността на служебното правителство да управлява големите проекти, обявиха от ГЕРБ в отговор на обвиненията на министър Виолета Комитова, че са допуснали АМ „Хемус“ да се строи скъпо, непрозрачно и без никаква гаранция за качество.

„МРРБ в момента се управлява от назначената от Румен Радев министърка, която явно хал хабер си няма и от държавно управление, и от устройствени процедури, и от това как се изпълнява един огромен инфраструктурен проект“, заяви бившият строителен министър Николай Нанков на брифинг в парламента.

По думите му служебното правителство „симулира дейност“, „не придвижва на йота процедурите“ и „целта е да се компрометира ГЕРБ“, защото всичко по „Хемус“ и пътя Видин – Ботевград е било документално подготвено с изключения на отчуждителните процедури.

Колежката му Петя Аврамова допълни: „Строи ли се магистрала „Хемус“ – тези участъци, които имат разрешение, строят ли се със същите темпове, както преди 4 месеца? Отговорът е „Не“.

Тяхната съпартийка Росица Кирова отбеляза също, че при желание процедурите – от ПУП през съдебни дела до уведомления за отчуждавания, могат да се случат за броени месеци.