Победителят в седмия сезон на „Гласът на България“ Георги Шопов обяви, че ще дари статуетката от шоуто на търг, за да помогне на деца в нужда.

Той получи най-висок зрителски вот на финала в неделя.

От сцената певецът посвети победата си на тригодишната си дъщеря Виолета.

„Блокирах. Исках да се случи, да си чуя името. Ако спечеля, обещах на всички велики сили, че и аз ще направя жест. Щом на мен ми дадат такова нещо и аз ще дам“, сподели Георги няколко часа след победата.

На големия финал емоциите си не сдържа и треньорът му – Иван Лечев. Двамата вече обсъждат бъдещи колаборации.

„Може би преди 10 дни ми пусна една песен, която той е записал. В припева се пее „Аз съм гласът на България“. Аз му казах: „Чакай малко, недей бърза толкова“. Той каза съвсем спокойно: „Аз съм сигурен, че ще спечеля“, разказа Лечев.

Снимка: bTV

За „мастъра“, както го наричат в шоуто, това е трета победа на участник от неговия отбор. Според Лечев на сцената Георги има невероятно присъствие като личност и с това е спечелил публиката: „Конкуренцията беше страхотна този път. Едно нещо знаех със сигурност – че който ще победи, ще победи с много малко. Не сме имали такъв финал или такъв полуфинал с толкова невероятно равностойни участници“.

Като творец Георги извървява дълъг път. Прави дебюта си в телевизия по покана на покойния Тодор Колев.

Роден е в Кърджали, но сега живее във Варна. Превръща травмата от липсата на баща в сила и във всеотдайна грижа към дъщеря си Виолета. Тя и съпругата му Ива го чакат у дома.

„Крещяхме, викахме! Детето се чуди по едно време, пита: „Мамо, защо викате?“. Помня само, че по едно време бях клекнала на земята и си бях хванала главата. Първото нещо, което му казах е, че той е моят герой“, разказа Ива.

След като се върне във Варна, Георги ще посвети времето си, освен на семейството, и на плановете си за авторска музика.