Георги Шопов от отбора на Иван Лечев е големият победител в седмия сезон на най-успешното музикално риалити у нас - „Гласът на България“. Това се случи след оспорвана битка на големия финал на шоуто.

Снимка: btvnovinite.bg

Победителят изненада всички, след като обяви, че иска да продаде наградата от „Гласът на България“ на благотворителен търг, а спечелените средства да отидат за децата, нуждаещи се от лечение в страната.

Снимка: btvnovinite.bg

„Взех това решение преди 2-3 месеца. Вкъщи лежах на леглото и Ива и Виолетка си играеха нещо в стаята и се смяха много, беше много готино. Стаята беше изпълнена с детски смях и аз си помислих, че има деца, които нямат това щастие, без родители, в домове… Тъжна история и си казах, че искам да им направя една радост. Така както моето дете се радва, така и те да имат тази радост“, разкри Георги Шопов в „Тази сутрин“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ако сложа тази статуетка вкъщи, ще дойдат приятели, ще се снимаме, но нищо повече, а така ще има полза“, заяви певецът.

Георги Шопов посвети своето участие в „Гласът на България“ на своята дъщеря Виолетка и каза, че е искал да ѝ служи за пример, защото ролята на бащата е изключително важна в изграждането на детето.

Иван Лечев „заслужава да има за трети път победител в „Гласът на България“ защото рокът е истинската музика, а другото е мимолетно“, смята Георги Шопов.

„Всички, които бяхме на финала в „Гласът на България“, сме едно семейство и тази награда е за всички нас“, категоричен е победителят в седмия сезон на шоуто.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тиковете ми не са проблем за мен. По-скоро са интересни за хората, които не ме познават“, каза Шопов.

Освен че е певец, Георги е и художник, казва, че двете изкуства - музиката и живописта, са като братя и ги обича и двете, но музиката е по-живата.

Победителят в „Гласът на България“ вече мисли за песните, които ще запише в бъдеще и вече са готови като композиция.