Смеят се на джипката, но тя е символ на направеното. ГЕРБ разполага с невероятна местна власт... Това ще е голяма морална победа за Бойко, няма такъв играч. „Най-лошият“ вариант за него е да стане шеф на опозицията. Това заяви пред БНР бившият конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков.

„Има отслабване на партиите в България. За радост на ГЕРБ, Бойко е роден под щастлива звезда, няма противници“, коментира той.

Той вижда международна опасност, надвиснала над България заради идването на Джо Байдън на власт в САЩ: „Ще бъдем притиснати да приемем глобалния пакт на ООН за миграцията. Ще бъде направен опит да бъдем заставени да приемем Истанбулската конвенция. Ще ни натиснат да свалим гащите за македонците. Натискът ще бъде направен след следващите парламентарни избори – ГЕРБ ще бъде блокиран да направи правителство, БСП ще бъде блокирана и чрез „Да, България“ ще се направи опит за неолиберален комунистически преврат“.

По думите му новите партии са със стари играчи, а „част от тях са си кадри на Бойко. Цветанов, когото считам за най-добрия изборджия на прехода, беше главна фигура в ГЕРБ. От политическото нищо Христо Иванов беше сложен за министър. Трайчо отникъде стана министър. Мая, която играе ролята на революционер, беше републикански омбудсман, благодарение на Борисов“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!