Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна тази вечер у нас и проведе работна вечеря с премиера Бойко Борисов, по чиято покана е на официална визита.

„Посрещнах генералния секретар на NATO Jens Stoltenberg, който е на двудневно посещение в България”, написа министър-председателят във „Фейсбук”.

Двамата са обсъждали сътрудничеството в сферата на сигурността, отбраната и стабилността на Западните Балкани и региона.

Утре Борисов и Столтенберг ще проведат среща на четири очи в сградата на Министерския съвет, последвана от разширена среща между двете делегации, в която ще участват вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, Патрик Търнър - помощник генерален секретар по планирането и политиката на отбрана и Лоренц Майер-Минеман - първи заместник-директор на кабинета на генералния секретар.

Снимка: БГНЕС

След това президентът Румен Радев ще се срещне генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Снимка: Министерски съвет

Тази година Северноатлантическият алианс отбелязва своята 70-та годишнина, а България – 15 години пълноправно членство в НАТО. Годишнините ще бъдат отбелязани с редица събития през 2019 г. Документален филм, публични лекции и фотографска изложба в София са само част от включените в Националния план от инициативи по този повод.