Директорът на ВМА и ръководител на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски се ваксинира срещу COVID-19. 

„Измина една много тежка година. Дай, Боже да я „затворим“ и трудностите и мъката да останат зад нас. Ние се намираме във война, но дойде нашето оръжие и то е в тези малки флакончета, то ще ни спаси от всичко това, което преживяхме през тази година. То ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и близки“, заяви директорът на ВМА преди да получи доза от ваксината.

Преди това той беше прегледан, измерено беше кръвното и температурата му, след което подписа документ за информирано съгласие.

След него, личен пример дадоха редица знакови имена в родната медицина, сред които проф. Никола Владов, професор Крум Кацаров, професор Илия Салтиров и т.н.

„Ние вярваме в науката – това е първото ми послание. То е насочено и към нашите колеги, неслучайно така подбрахме първите хора, които да се ваксинират, за да им покажем, че ние вярваме в науката. Ние сме хора, които цял живот се занимаваме с наука и практическа медицина, ние се стараем винаги да сме информирани. Да се осланяме на науката", подчерта още началникът на ВМА.

100 лекари, медицински сестри и санитари от COVID отделението на болницата влизат в първата група, които ще бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

От тях 69 ще получат доза днес и утре.