Москов обслужва Борисов, той е наемник на Борисов и работят по системата „Партията рани, ние борим”. Това каза в предаването „Тази сутрин” ген. Атанас Атанасов. По думите му Борисов е предал Реформаторския блок, а тези, които са останали там, са другите наемници, които са били задържани в мнозинството, за да подкрепят правителството. Наемниците - Кунева и Божидар Лукарски, да си ходят в ГЕРБ, призова Атанасов.

Станишев в името на властта даде на концесия сектора за сигурност на ДПС. Това е вярно, допълни Атанасов. "Не съм бил в Сараите, когато са го договаряли – там е бил Местан, там е бил Станишев – да си кажат какво са се договаряли".

Той каза, че се чувства предаден от Бойко Борисов, защото той е продължил тази концесия.

„Същата тази концесия не само, че я продължи, запази кадрите, които са зависими от сарайско-библиотекарската групировка на позициите в сектора за сигурност и продължава да назначава хора, които те му предлагат. Това е големият проблем”.

В коментар на думите на Москов, че в момента БСП, ДПС, АБВ формират ясно обособен пропутинистки блок и, че той не вижда никакво място за партията, на която е основател – ДСБ, в опозиция, съставена на пропутинова основа, ген Атанасов цитира думите на един борец от времето на соца - Осман Дуралиев, който на въпроса как се готви за спортни събития отговаря: „Партията рани и ние борим”. Така се управлява днес България – Партията рани и ние борим", каза ген. Атанасов и поясни, че става въпрос за Борисов и за начина, по който се разпределят порциите.

"Аз също съм учредител на ДСБ и ДСБ я учредихме малко след като излязох от ареста през 2004 г.. Аз бях набутан в ареста от руския шпионаж в България и Москов това го знае много добре. И той днес да ме праща при Путин ми е малко много цялата тази история.

Когато той говори за грижата за партията, трябва да вземе да каже най-после да коя е неговата партия, защото аз мисля, че неговата партия днес е карето за карти с Бойко Борисов, където играят заедно.

От вчера в българския политически език има един нов жаргон, който Борисов ни прати от Лондон – „опорка”. Той вчера говореше за опорки. Това е поредната „опорка” с която ни атакуват нас от ДСБ. Това е ролята на наемника.

Затова със всички сили той беше задържан в правителството, за да бъде използван срещу нас. За да се докара до положение, до което да му се подиграват такива мекерета, като тези от АБВ, които излязоха и казаха: „Нашият министър се оттегля, да не е като Москов”.

Москов обслужва Борисов, той е наемник на Борисов и работят по системата „Партията рани, ние борим”, каза още Атанас Атанасов.

Той допълни, че е подал оставка преди шест месеца като председател на вътрешната комисия в парламента, защото е бил предаден от Борисов, тъй като той е продължил концесията на сектора за сигурност.

"Борисов е много виновен пред нас, той ни предаде нас, Реформаторския блок. Тези, които останаха там, са другата част от наемниците, които бяха задържани в мнозинството, за да подкрепят правителството. Блокът беше предаден заради комфорт от страна на „Цацаратурата”. Това го интересуваше основно Борисов", каза още Атанасов.

Той коментира думите на Симеон Дянков, че сме назад от Румъния, "защото в България законът не се прилага еднакво спрямо всички. Законът се прилага с оглед на личността и на финансовото състояние на кой как си плаща".

"Ние създадохме Реформаторския блок, наемниците да си ходят в ГЕРБ – Кунева и Божидар Лукарски. Срещу какво са наети, те да си кажат. В България все пак може да няма достатъчно необходима политическа култура, но е добре да бъдат уважавани такива стъпки, такива ходове като отказ от властта. Ние се отказахме от властта и излязохме в опозиция.

Дали ще има предсрочни избори ще реши Борисов и ГЕРБ – те ще мерят, ще сучат, когато им е най-изгодно, тогава да ги направят тези избори, добави ген. Атанасов.

По повод думите на Борисов, че ще го ядосат и ще се кандидатира за президент накрая, Атанасов коментира: „Честито, да се кандидатира. Така ли се прави политика: "Ако се ядосам, ще свърша нещо". Ами, ядосай се, бе, защо не се ядосаш на Цацаров, защо не се ядосаш на тези, които разпределят обществените поръчки. Въпросът беше в това да си осигуриш комфорт от страна на прокуратурата за министрите си.

По думите му спирането на обществените поръчки е абсолютна имитация.

„Накрая ще се пуснат пак същите играчи, по друг начин прегрупирани и даже малко повече пари ще вземат. Имитацията е основен маниер на Борисов и на неговото управление”.

Атанасов се пошегува, че, ако навремето Борисов не е кандидатствал в школата в Симеоново, а се е кандидатирал във ВИТИЗ е щял да изкара 6 плюс.

„Народен артист, с шопски хитрини десет години заблуждава хората”, каза още Атанасов.