"Предизборната кампания започна преди официалния старт и за съжаление има фактори, които възприемат нас, служебното правителство като противник в тази кампания и искат да извлекат съмнителни политически ползи на наш гръб".

Това каза служебният премиер Гълъб Донев в началото на заседанието на правителството. Той бе категоричен, че служебното правителство няма да участва в изборите и е логично партиите и коалициите да потърсят опоненти другаде.

"Призовавам ви да запазите спокойствие и самообладание, въпреки че нерядко имаме основание да отговорим на неверни или обидни твърдения", каза Донев като се обърна към министрите.

"Нашата първостепенна задача е да решаваме проблемите на българските граждани, а не да влизаме в дискусия с тези, които са ги създали с действия или бездействия. Ще продължим да работим организирано и упорито като преодоляваме реалните, а не измислените трудности, каза служебният премиер. По Конституция и по съвест наша отговорност е да осигурим подготовка и произвеждане на честни и свободни избори. Това правим и ще правим безкомпромисно", заяви Гълъб Донев.