Как да постигнем устойчив растеж на компанията? Как се създава здравословна среда за растеж на бизнеса? Какви са предимствата и недостатъците на франчайзинг модела? Отговорите на тези и още въпроси очаквайте по време на експертната дискусия, част от програмата на предприемаческата конференция Founders Today, която икономическият сайт Investor.bg организира в унисон с мисията си да подпомага иновативните бизнес идеи и решения в България. Специализираното събитие ще се проведе на 28 юни от 14:00 часа в хотел Hyatt Regency Sofia, като всеки, който желае да присъства, може да се регистрира безплатно в страницата на Founders Today на Investor Media Pro.

Предприемаческата конференция ще бъде открита от министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер, след което ще се проведе задълбочена дискусия на тема: „Предприемачеството в условия на висока инфлация, кризи и война – трудно, но и с много възможности“. Освен да научат полезни и любопитни насоки относно стартирането и превръщането на всяка добра бизнес идея в успешен бизнес, всички присъстващи на събитието ще имат възможността да зададат въпросите си към участниците в дискусията, които имат дългогодишен и богат опит в сектора. Модератор на разговора ще бъде главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

Експертно по темите ще се включи съоснователят и изпълнителен директор на първия български еднорог Payhawk Христо Борисов, чиято компания от създаването си до момента е привлякла финансиране от над 239 млн. долара от едни от най-успешните фондове за рисков капитал в света като Lightspeed Ventures, Greenoaks, QED и Earlybird. Участие ще вземе още Георги Манолов, мениджър „Бизнес развитие” в Nexo, който води ключови проекти за бизнес развитие, като договаря банкови, платежни и рекламни партньорства с водещи компании в крипто индустрията.

По време на експертния разговор своя опит ще споделят още основателят и собственик на STOYANOV ENTERPRISES Никола Стоянов, който през 2020 г. в съдружие с френски партньори основава и първия български клон на международната агенция за луксозни имоти BARNES, както и зам. управителят на Ingiliz Group Ремзи Ингилизов, който трупа мениджърски опит като преминава през всички нива в компанията, за да се развие като доказан ръководен кадър с поглед към иновациите и бъдещето. В дискусията участие ще вземе и Крум Алексиев, директор на управление „Корпоративни клиенти“ в УниКредит Булбанк, който от 2017 г. ръководи екипа на банката, който работи с корпоративни клиенти в средния сегмент.

Всички присъстващи на събитието на 28 юни ще станат свидетели и на ексклузивно видео интервю на технологичния редактор в Investor.bg Елена Кирилова с проф. Мартин Вечев, архитект и двигател на INSAIT, който също така е и световно признат учен в областта на компютърните науки и изкуствения интелект.

Освен всичко това, по време на Founders Today ще се проведе и специална менторска сесия, където успешни и доказани предприемачи ще консултират на живо представителите на шест стартиращи компании, които бяха определени сред всички кандидатствали по време на първия етап от проекта.

Повече за програмата на Founders Today и за участниците в събитието научете на Investor Media Pro, където може да се регистрирате и безплатно за присъствие на място на конференцията.

Генерални партньори на Founders Today са УниКредит Булбанк и Nexo. Събитието се организира с подкрепата на Алтерко. Институционални партньори са „Индустриален Холдинг България“ АД, Френско-българската търговска и индустриална камара, Германо-българска индустриално-търговска камара, Българската стартъп асоциация (BESCO), Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Betahaus Sofia, CEED Bulgaria, Sofia Tech Park, Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) и Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

Медийни партньори на Founders Today са Bloomberg TV Bulgaria, сп. BusinessGlobal и Rabota.bg.