185 кандидатури на 125 компании от всички сектори на българската икономика се състезаваха в 11-тото издание на Forbs Business Awards. bTV Media Group е ексклузивен медиен партньор на събитието.

Конкурсът събра рекорден брой участници с вдъхновяващи бизнес истории.

„Това, което искаме да покажем на българското общество е, че в България има изключително успешни примери за правене на бизнес и да насърчим предприемачеството в България. Да насърчим българите да остават и да успяват и да осъществяват мечтите си в България“, каза Йордан Матеев, издател на Forbes България.

Мисията на конкурса е да покаже добрите бизнес практики у нас, а членовете на журито споделят, че българските компании са достойни конкуренти на световния пазар.

„Това, което ми прави впечатление е, че компаниите разбират своята по-широка отговорност към обществото отвъд просто задълженията си, вече не е достатъчно да създават стойност за своите клиенти или пък да инвестират в своите служители. Компаниите трябва да имат все повече и повече социална ангажираност“, казва членът на журито Николай Гърнев.

В една от най-престижните категории - Сделка на годината - наградата получи АЛТЕРКО - Франкфуртска фондова борса. Отличието бе връчено от главния финансов директор на bTV Media Group Тонислав Попов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!